strona główna »» Stosunek spożywanych kwasów Omega-6 do Omega-3

Stosunek spożywanych kwasów Omega-6 do Omega-3


Stosunek spożywanych kwasów Omega-6 do Omega-3 powinien mieścić się w przedziale 1:1-5:1.
Dla przykładu wśród Amerykanów stosunek ten waha się od 25:1 do 50:1. Dlatego cierpią oni tak często z powodu chorób układu krążenia oraz otyłości.

Omega-6 dostarczamy spożywając mięso oraz inne produkty, dlatego nie musimy się obawiać o jego niedobór w przeciwieństwie do Omega-3, którego organizm nie jest w stanie sam wytworzyć.

Warto dodać, iż niektóre oleje lniane dostępne na polskim rynku mają niską zawartość Omega-3. Dzieje się tak dlatego, że szybki i nastawiony na obniżenie ceny process produkcyjny nie pozawala uzyskać tak dużej dawki Omega-3 jednorazowo, jak ma to miejsce w Golden Linum.

Nadwaga po niskiej jakości oleju.

Skutkiem takiego działania jest mniejsza ilość Omega-3 lub wręcz większa zawartość Omega-6 co bezpośrednio prowadzi do przybierania na wadze.

Mając na uwadze wieloletnie badania i rzetelny proces produkcyjny. Polecamy Państwu Golden Linum Omega-3.

Opinie uzytkowników
Napisz komentarz



MEGA PORCJA OMEGA 3!

Olej Lniany Omega-3 Golden Linum

Zawartość butelki:
- Wielonasycone kwasy (NNKT) tłuszczowe: Omega 3 ponad 50%, Omega 6 ok. 15%
- Nienasycone kwasy tłuszczowe: Omega 9 - ok. 10%
- Lignany
- Witamina E
- Składniki mineralne: potas, fosfor, magnez, wapń, siarka, selen, krzem, chrom, kobalt, żelazo, cynk i miedź

Zobacz rownież


Reklama: Vianesse | Grzyby Candida