strona główna »» Przyswajalność Omega 3

Przyswajalność Omega 3


Biochemik dr Johana Budwig odkryła podczas badań, które w latach 50-tych prowadziła nad chorymi na raka, że kwasy Omega-3 i inne składniki zawarte w oleju lnianym są najlepiej i najszybciej przyswajalne gdy olej lniany zmiksuje się z chudym, białym serem lub odtłuszczonym jogurtem naturalnym.

Dlaczego biały ser i olej lniany?

Wg dr Budwig zmiksowanie oleju lnianego z białym serem sprawia, że jego składniki stają się rozpuszczalne w wodzie i lepiej przyswajalne. Dzięki temu mogą dostać się do najmniejszych naczyń kapilarnych, rozkładać niepożądane tłuszcze i oczyszczać żyły oraz tętnice.

Opinie uzytkowników
Napisz komentarz



MEGA PORCJA OMEGA 3!

Olej Lniany Omega-3 Golden Linum

Zawartość butelki:
- Wielonasycone kwasy (NNKT) tłuszczowe: Omega 3 ponad 50%, Omega 6 ok. 15%
- Nienasycone kwasy tłuszczowe: Omega 9 - ok. 10%
- Lignany
- Witamina E
- Składniki mineralne: potas, fosfor, magnez, wapń, siarka, selen, krzem, chrom, kobalt, żelazo, cynk i miedź

Zobacz rownież


Reklama: Vianesse | Grzyby Candida